Ytterligare info angående VA

Hej alla

Jag skickar om meddelandet som några fick häromdagen, nu hoppas jag att jag har fått alla mail adresser.
Har också lite mer info förutom det ni fått.
Slangen från avloppsbrunnen fram till tomtgräns, alltså den biten som hamnar på privat tomt skall vara av speciell art, NT 10 brun stripad dim 40, dom som vill kan köpa den av VA avdelningen eftersom det inte är en vanlig slang i handeln, det är viktigt att den inte är lika som vattenslangen som har en blå rand dim 32.
Ni som skall dra in nytt vatten kan börja att fundera över vattenmätarplats, bäst är att en rörmokare tittar på den saken. Om inte mätare installeras på en gång är inte det hela världen det är bara det att taxan läggs på ackord och man betalar en fast årlig avgift som motsvarar 200m3 vatten för fast boende, 80m3 fritidshus. När mätarkonsoll är installerad kontaktar ni VA avd för montering av mätaren .
Det är alltså inget tvång med mätare men en ekonomisk fördel, grundkravet på placering är att det inte får frysa och dräglig åtkomst för mätarbyten.
Det kan hända att lite byggtrafik i början kommer att gå via Malviksvägen till den nya vägen kommunen bygger är klar, men förhoppningsvis ska det inte bli så långvarigt.
Vad jag förstår så lägger Bengt-Arne P  ut detta på er hemsida så alla kan läsa, om någon ser att ni inte är med på adresslistan från mej eller inte fått mailet så kontakta mej det är bra att ha för det kan även bli personliga kontakter som inte är av intresse för alla.

Med vänlig hälsning
Lars-Anders Wiberg
VA-ingenjör
Tekniska förvaltningen
VA-avdelningen
824 80 Hudiksvall
Tfn 0650-38085, 073-274 74 11