Brev från VA

DSC_0154Hej alla
Ja då har nu VA projektet dragits igång av PEAB som dom flesta nu har märkt.
Dom kommer att jobba vecka 27 för att sedan ta semester i ca 4 veckor. Slutet på vecka 31 börjar man att avlägsna asfalten från Skålbovägen 53 (Fredrik Eriksson) fram till 58 (Nordqvist vägskälet).
VA jobben drar  igång vecka 32 med två arbetsgäng, ett som arbetar på natten i vägen och naturligtvis kommer det att väsnas nattetid för er som bor närmast, hoppas ni har överseende med det, det andra gänget kör på som vanligt ordinarie arbetstid utanför vägområdet
Ni som behöver åka bil nattetid kan åka över mot Lingarö och det är den östra vägen, börjar med brant backe alltså inte den över torpet, den är iordninggjord och uppgrusad samt med några mötesfickor. Tar man det lugnt så ska det fungera. Har man möjlighet så kan man ju också lämna bilen på ”rätt sida” och gå till den.
När vi passerat Skålbovägen 66 (Torstensson) kommer det att bli möjligt att börja ansluta ”tunnorna” så att ni som ligger före kan börja på att planera och göra dom förberedelserna som går att göra, svårt att nu säga vilken tidpunkt men gissningsvis i slutet av augusti. Planeringen och timingen är speciellt viktig för er som är fast boende och inte har nåt boende alternativ, tips och råd kan jag ställa upp med men ingen fastighet är lika så det blir från fall till fall.
För dom som verkligen är på hugget kommer vi att ställa upp ett tiotal ”tunnor” vid anslutningen till er nya väg vid Sisselbo, dom kan ni ta och gräva ner om ni inte väntar på att kommunen gör det.
För egen del så är min semester vecka 29-31

Ha en bra sommar och hoppas att inte våra arbeten rör till det alltför mycket för er

Med vänlig hälsning
Lars-Anders Wiberg
VA-ingenjör Tekniska förvaltningen
824 80 Hudiksvall
Tfn 0650-38085, 073-274 74 11